<input id="16666"></input>

  • <code id="16666"><rt id="16666"></rt></code>
  • <input id="16666"></input>
      <acronym id="16666"><form id="16666"></form></acronym>
        <var id="16666"></var><acronym id="16666"><form id="16666"></form></acronym>

        <acronym id="16666"><form id="16666"></form></acronym>

          <output id="16666"></output>
            <label id="16666"><legend id="16666"></legend></label>
            當前位置:英語四級>考試真題>正文

            2016年6月大學英語四級考試真題(第一套)——閱讀理解

            發布于 2017-09-23 10:45  編輯:Candice
            0

            2016年6月大學英語四級考試翻譯真題

            Passage Two

            Questions 51 to 55 are based on the following passage.

            Why do some people live to be older than others? You know the standard explanations: keeping a moderate diet, engaging in regular exercise, etc. But what effect does your personality have on your longevity(長壽)? Do some kinds of personalities lead to longer lives? A new study in the Journal of the American Geriatrics Society looked at this question by examining the personality characteristics of 246 children of people who had lived to be at least 100.

            The study shows that those living the longest are more outgoing, more active and less neurotic (神經質的) than other people. Long-living women are also more likely to be sympathetic and cooperative than women with a normal life span. These findings are in agreement with what you would expect from the evolutionary theory: Those who like to make friends and help others can gather enough resources to make it through tough times.

            Interestingly, however, other characteristics that you might consider advantageous had no impact on whether study participants were likely to live longer. Those who were more self-disciplined, for instance, were no more likely to live to be very old. Also, being open to new ideas had no relationship to long life, which might explain all those bad-tempered old people who are fixed in their ways.

            Whether you can successfully change your personality as an adult is the subject of a longstanding psychological debate. But the new paper suggests that if you want long life, you should strive to be as outgoing as possible.

            Unfortunately, another recent study shows that your mother’s personality may also help determine your longevity. That study looked at nearly 28,000 Norwegian mothers and found that those moms who were more anxious, depressed and angry were more likely to feed their kids unhealthy diets. Patterns of childhood eating can be hard to break when we’re adults, which may mean that kids of depressed moms end up dying younger.

            Personality isn’t destiny(命運), and everyone knows that individuals can learn to change. But both studies show that long life isn’t just a matter of your physical health but of your mental health.


            (1).The aim of the study in the Journal of the American Geriatrics Society is ______.

            A.to see whether people’s personality affects their life span.

            B.to find out if one’s lifestyle has any effect on their health.

            C.to investigate the role of exercise in living a long life.

            D.to examine all the factors contributing to longevity.

            參考答案:A

            解題思路:

            由題干中的aim和Journal of the American Geriatrics Society定位到文章第一段。第一段第四句提到,《美國老年病學期刊》上的一項最新研究對這個問題進行了調查,他們調查了246個孩子的性格特征。這些孩子的父母至少活到100歲。通過前一句中提到兩個問題:你的性格對你的長壽有什么影響?是否有一些性格有助于長壽?可知,這項研究主要是調查性格和長壽的關系。因此正確答案為A項。


            (2).What does the author imply about outgoing and sympathetic people?

            A.They have a good understanding of evolution.

            B.They are better at negotiating an agreement.

            C.They generally appear more resourceful.

            D.They are more likely to get over hardship.

            參考答案:D

            解題思路:

            由題干中的outgoing、sympathetic和imply定位到文章第二段。第二段的第二句提到,長壽的女人和壽命一般的女人比起來更加具有同情心和合作精神。第三句和第四句提到,這些發現和你從進化論中所預料到的是一致的:那些喜歡交朋友并且樂于助人的人能夠聚集足夠的資源度過困難的時刻。由此可知,長壽的女人通常是外向而且富有同情心、有合作精神的。他們更容易渡過難關。因此正確答案為D項。


            (3).What finding of the study might prove somewhat out of our expectation?

            A.Easy-going people can also live a relatively long life.

            B.Personality characteristics that prove advantageous actually vary with times.

            C.Such personality characteristics as self-discipline have no effect on longevity.

            D.Readiness to accept new ideas helps one enjoy longevity.

            參考答案:C

            解題思路:

            由題干中的out of our expectation定位到文章第三段。第三段中提到,然而,有趣的是,其他你認為是優點的性格特征對研究參與者是否長壽沒有什么影響。例如,那些更自律的人并沒有活得很久。同樣地,樂于接受新想法跟長壽也沒有關系。因此正確答案為C項。


            (4).What does the recent study of Norwegian mothers show?

            A.Children’s personality characteristics are invariably determined by their mothers.

            B.People with unhealthy eating habits are likely to die sooner.

            C.Mothers’ influence on children may last longer than fathers’.

            D.Mothers’ negative personality characteristics may affect their children’s life spans.

            參考答案:D

            解題思路:

            由題干中的Norwegian mothers定位到文章第五段。第五段中的第二句和第三句提到,那項研究調查了將近28,000位挪威母親,然后發現那些更加焦慮、消極、易怒的母親更容易用不健康的飲食喂養孩子。童年時期的飲食模式很難在我們成年后進行改變,這可能意味著那些抑郁的母親生的孩子壽命更短。由此可知,性格消極的母親會影響孩子的壽命。因此正確答案為D項。


            (5).What can we learn from the findings of the two new studies?

            A.Anxiety and depression more often than not cut short one’s life span.

            B.Longevity results from a combination of mental and physical health.

            C.Personality plays a decisive role in how healthy one is.

            D.Health is in large part related to one’s lifestyle.

            參考答案:B

            解題思路:

            由題干中的the two new studies定位到文章最后一段。最后一段第二句提到,兩項研究都表明,長壽不僅僅與你的身體健康狀況有關,而且也與你的精神健康狀況有關。因此正確答案為B項。


            考生們要抓緊時間好好復習啦!

            更多大學英語四級考試試題在這里>>>大學英語四級考試題庫

            本文網址:http://www.www.ax117.com/info/cet4/1709/2312840.html
            選擇分享到:
            大香蕉伊人在线